Klaus Mangold

LMP: Paks2 engedélyezése az EU legnagyobb korrupciós ügye

2017. március 19. 13:09

Klaus Mangold német üzletembert mindig a Paks2-vel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárások megszüntetésekor fizette ki Magyarország – mondta Jancsó Andrea Katalin, az LMP országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus „az egyik legnagyobb orosz lobbistának” nevezte Klaus Mangoldot és felidézte, hogy Günther Oettinger az ő magánrepülőgépén érkezett Budapestre. (MTI).

Jancsó Andrea Katalin, az LMP országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Günther Oettinger uniós biztossal kapcsolatban álló Klaus Mangold német üzletembert mindig a Paks2-vel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárások megszüntetésekor fizette ki Magyarország. Az LMP-s politikus „az egyik legnagyobb orosz lobbistának” nevezte Klaus Mangoldot, és felidézte, hogy Günther Oettinger az ő magánrepülőgépén érkezett Budapestre.

Az ellenzéki párt azt várja az Európai Bizottságtól, hogy tisztázza magát a korrupciós vádak alól, és hozza nyilvánosságra döntéseinek részletes tartalmát. Úgy fogalmazott: amennyiben a szervezet ezt nem teszi meg, azzal elismeri, hogy a paksi bővítés engedélyezése az Európai Unió (EU) történetének eddigi legnagyobb korrupciós ügye, és hogy az uniót nem a választott vezetői, hanem lobbisták és multinacionális cégek irányítják.

Jancsó Andrea Katalin szerint a kormánynak szembe kellene néznie azzal, hogy a paksi beruházást Orbán Viktor miniszterelnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök és fizetett lobbisták akarják, az emberek azonban nem. Az EU félretekint, miközben nyilvánvalóan megsértik a jogszabályait – vélekedett.

Úgy értékelt, hogy a magyar lakosság sem a kormányára, sem az unióra nem számíthat, csak saját maga akadályozhatja meg Paks2-t. Az LMP ezért kezdeményezett népszavazást, a kérdésben ugyanis nem a kormányfőnek, hanem a népnek kell döntenie –hangsúlyozta.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/109960