Orly repülőtér

Lövöldözés volt a párizsi reptéren, evakuálták az egyik terminált

2017. március 18. 09:58

Lövöldözés volt a párizsi Orly reptéren szombat reggel, miután egy férfi megpróbálta elvenni a reptéren szolgálatot teljesítő egyik katona fegyverét. A férfit lelőtték, és lezárták az egyik terminált. Bombát is kerestek. A lelőtt férfiről kiderült, hogy a radikalizálódott, terrorgyanús személyek listáján tartották nyilván a hatóságok, és aznap már lövöldözött rendőrökre.

Evakuálták a párizsi Orly repülőtér egyik terminálját, miután lövöldözés történt a reptéren. Egy férfi megpróbálta elvenni egy katona fegyverét, de lelőtték a rendőrök. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt a férfi motivációja.

A terminált lezárták, mert a tűzszerészek bomba után kutatnak a reptéren – írja a BBC.

A francia belügyminiszter a helyszínre sietett, tájékoztatása szerint az utasok közül senki nem sérült meg – írja a Le Monde

A múlt hónapban a Louvre-nál történt hasonló eset, akkor késsel támadtak egy katonára.

Frissítés

A lelőtt férfiről kiderült, hogy radikalizálódott, terrorgyanús személyként tartották számon. A 39 éves támadónak korábbról is van bűnlajstroma, például fegyveres rablással is vádolták korábban. Az is kiderült, hogy egy szombat reggeli, néhány órával korábbi, észak-párizsi lövöldözésben is érintett volt: akkor az autóját megállító rendőrökre lőtt, majd elmenekült.

A kocsiját üresen találták meg a déli külvárosban. Feltehetően egy másik, lopott autóval érkezett a reptérre, amit szintén megtaláltak a rendőrök.

Később a reptéren egy boltban lőtték le a férfit a biztonságiak, miután megpróbálta elvenni egy katona fegyverét. Robbanószer nem volt nála.

A repülőtér nyugati terminálját kinyitották, a déli terminál azonban valószínűleg egész nap zárva marad.

Fotók: AP (nyitókép), AFP

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/109943