Vitázni hívja Németh Szilárdot az Együtt elnöke

2017. január 12. 10:47

Ne fusson el a kellemetlen kérdések elől, álljon ki nyilvános vitára, kéri a Soros György alapítványai által támogatott civil szervezeteket eltakarítani akaró Németh Szilárd Fidesz-alelnöktől Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor nyílt levélben hívta ki vitára Németh Szilárdot.„Legutóbbi nyilatkozatával, miszerint a »Soros-birodalom« »álcivil« szervezeteit egyenes »el kell innen takarítani«, hatalmas, nyugtalanító viharokat kavart a demokratikus értékek iránt elkötelezett emberekben. Ezért azt javaslom Önnek, hogy folytassuk legutóbb félbeszakadt, nyilvános vitánkat. Ám ezúttal ne fusson el az Önnek kellemetlen kérdések elől!” – írja a politikus.

Szigetvári ezzel arra utalt, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök szerint minden eszközzel vissza kell szorítani, és el kell innen takarítani a „Soros-birodalom” „álciviljeit”. Németh úgy látja: Donald Trump győzelmével ennek el is jött a nemzetközi lehetősége, a Fidesz-frakció pedig támogatni fogja a civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről szóló törvényjavaslatot.

„A nyilvános vita már csak azért is elkerülhetetlen, hogy világossá váljék: a Fidesz kárt okoz a magyar civil társadalomnak és az általuk védetteknek, egyben az egész magyar politikai közösségnek. A hely és az időpont egyeztetése ügyében természetesen készséggel állok rendelkezésre” – írja nyílt levelében Szigetvári.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/107916