Regisztráció | Elfelejtett jelszó


Rovatok
2017. január 12. 11:21

Gajdics Ottó az Echo TV-ben arról beszélt, hogy a politizáló civilek olyanok, mint a szende szűz kislányok: ugyanazt mondják, mint az ellenzéki pártok, de az igazság bajnokaként lépnek fel, így becsapják az embereket.

„Háború van!” Legalábbis bizonyos sajtóorgánumok arról számolnak be, hogy harc alakult ki a civilek és a Fidesz között. Civilek kontra Fidesz, álcivilek kontra Fidesz. Ki kinek üzent hadat? A témának rengeteg olvasata van. Mit is jelent az, hogy civilszervezet? Kik állnak bizonyos szervezetek mögött? Az Echo TV-ben ezúttal Tóth Csaba, Böcskei Balázs, Gajdics Ottó és Boros Bánk Levente beszélgetett.

Az igazság bajnokai

A Magyar Időket és a Karc FM-et főszerkesztő Gajdics Ottó szerint nem kellene csodálkozniuk az Orbán-rendszert kritizáló civileknek, hogy el akarja söpörni őket az Orbán-rezsim – hiszen ők meg pont az Orbán-rezsimet próbálják elsöpörni. Nem beszélve arról, hogy szerinte a kutya nem választotta meg a politizáló civileket, akik a Magyar Idők főszerkesztője szerint ugyanazt mondják, mint a baloldali ellenzéki pártok.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet vezetője szerint amit Gajdics állít, az egész egyszerűen nem igaz, mint mondta, csak intézetük rendezvényein számos alkalommal kritizálta a baloldali pártokat a TASZ vagy a Helsinki Bizottság. Szerinte ha a kormány nem ért egyet a civilekkel, nem elsöpörnie kellene őket, hanem vitába szállni velük.

Boros Bánk Levente politológus úgy látja, a Németh Szilárd Fidesz-alelnök által megnevezett egyesületek nem is igazi civilek, mert azok definíció szerint alulról szerveződnek: „Ezek nem civilek. Ezek ebből élnek. Ezért élnek. És, ami a legfontosabb, hogy őket külföldről finanszírozzák, és nem is másvalaki, hanem Soros György, aki bizonyíthatóan, különböző ilyen projekteken keresztül nemcsak Magyarország, hanem más országok belpolitikájába is beavatkozott, adott esetben kormányt is buktatva.” Gajdics Ottó szerint még ezzel sem lenne baj, ha mindezt nyíltan tennék. Szerinte azzal, hogy az igazság bajnokaként lépnek fel, sunyin becsapják az embereket.

Fogadás

Böcskei Balázs erre megkérdezte Boros Bánk Leventét, mit tud arról, hány százaléka jön a TASZ forrásainak Soros Györgyhöz köthető alapítványoktól. „Fogalmam sincs” – válaszolt a politológus. Tíz százalék környékén van ez a szám, mondta Böcskei. A többi része pedig fundraisingből, vagyis állampolgári adományokból származik. Tóth Csaba szerint nincs bizonyíték arra, hogy a politizáló civilek az ellenzéki pártokkal lennének – ha nem így lenne, miért kérnék állandóan arra az ellenzéki pártokat, hogy ne jelenjenek meg pártjelvényeikkel, zászlóikkal a rendezvényeiken, kérdezte.

A műsor második felében Böcskei Balázs és Gajdics Ottó még fogadtak is: ha 2018-ban több mint tíz helyen lép vissza akármilyen okból baloldali vagy jobbikos jelölt egymást burkoltan erősítendő, a Magyar Idők-főszerkesztő kap egy palack bort.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/107919

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A párt és a vezér. Ma Magyarországon ez bőven elég.


Na mesélj. Honnan kapja a CÖF a pénzt???
Amúgy mi a bajod a TASZ-al és a Helsinki Bizottsággal?
Hogy nem nyalják a Fidesz seggét mint a CÖF és kritizálni mernek? A demokráciában ez már csak így megy, bár sokaknak van egy furcsa demokrácia-felfogásuk.
Amúgy azt, hogy kié a hatalom, a választók döntik el négy évente, nem a gonosz civil szervezetek, akiken még a NAV sem talált fogást, a nagy erőlködés ellenére.

De hát ugye Viktor kiadta a parancsot, így most aztán mindenki támad aki hűen követi Viktor minden egyes szavát.

Amúgy Viktornak semmi baja nem volt a TASZ-al anno, amikor a segítségüket kérte, hogy védjék meg a bíróságon.
De hát Viktor már csak ilyen feledékeny...


A CÖP Fórum és nem önálló jogi szervezet.
Azok a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatják, akik mögött tömegek vannak. Lásd a rendezvényeket.
Mekkora tömeg van a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért), a Magyar Helsinki Bizottság, a Transparency International mögött?
A Sorosság, meg a simonság már tömegnek számít.


Gajdics et. jó et.


"Az sem onnan kapja a pénz"

Megértem, hogy bármikor bármilyen hazugságot le bírsz írni, de egy kicsit sem állsz meg előtte, mielőtt begépelnéd? Csak hogy szembe köpd magad, vagy meggyónd előre is, vagy mit tudom én.


A kormány létrehozhat pl polgári köröket, vagy más szervezeteket, és ezek támogathatják pártpénzből, saját pénzből.
DE: ezek nem "civil" szervezetek. Merthogy a "civil" attól civil, hogy nem kötődik a hatalomhoz, a hatalom nem pénzeli, nem jutalmazza és nem kéri fel kampányolásra.
Ha a függetlenséget elvárnád a Soros által támogatott civilek esetén ugyanez elvárható lenne a CÖF esetében is.


Gajdics Ottót, Csermelyt, Liszkayt stb. ki választotta?


"Nem beszélve arról, hogy szerinte a kutya nem választotta meg a politizáló civileket,"

Éppen ezért nem is terjesztenek a parlament elé törvényeket, nem szavaznak, nincs mentelmi jogot, nem kapnak az államtól fizetést és költségtérítést.

De bármilyen fájdalmas is a hardcore bolseviknak, bizony pofázhatnak, gyülekezhetnek, migránssimogathatnak, kritizálhatják/támogathatják a kormányt/ellenzéke, ahogyan akárki más is Magyarországon.

CÖF is, Pista bá, Mari néni, a villamosvezető és a csöves is.


Demokratikus centralizmus? Hogy te mikre emlékszel? :)


Ez sajna általános posztkomcsi hozzáállás.

A demokrácia az, hogy négyévente választunk, aztán aki n(y)er, azé a hatalom és a dicsőség, 4évig, ámen!

Hogy közben állampolgárok egyéniben, vagy csoportokban specializálódva saját szakterületükre/hobbijukra közép- és hosszútávra tervezve részt vegyenek a közéletben, az hallatlan!

Ellenforradalmi, hazaáruló kerékkötés!


ixecske neked ezen a nikkecskéden is.


Civil szerveződés az, amelyik sem felekezethez, sem politikai párthoz, sem gazdasági körökhöz, sem eszmékhez nem köti a tevékenységét.
A civil szervezet átláthatóan működik, betartja a működési területén érvényes jogszabályokat.

Láttam két hölgyet nyilatkozni, akik ismert "civil" szervezet vezetői.
Csöpögtek a saját hatalmuk fitogtatásától, az egyik szervezet vezetője magán kívül volt attól, hogy az Izraelben érvényes, civil szervezetekre vonatkozó jogszabály mintájára a magyar állam vagyonnyilatkozat elkészítéséére kötelezné a szervezetek vezetőit.


Igen, de ő egy hindu, vándorol a lelke, az individuuma reinkarnálódik, újjá születik, folyton keresi a nirvánát.
Valamikor emberként létezett, manapság már puhatestűként vagy féregként születik újjá leginkább.


"Böcskei Balázs erre megkérdezte Boros Bánk Leventét, mit tud arról, hány százaléka jön a TASZ forrásainak Soros Györgyhöz köthető alapítványoktól. „Fogalmam sincs” – válaszolt a politológus. Tíz százalék környékén van ez a szám, mondta Böcskei. A többi része pedig fundraisingből, vagyis állampolgári adományokból származik."

Csupa idióta ült ott a studióban? 2013-vagy 14-ben 10 millió származott állampolgári felajánlásból, amikor az Open society olyan 160 millióval dotálta a "civileket".
Az alábbi linken lehet látni, hogy az adományok(magánszemélyek) és támogatások (itt csupa külföldi szervezet) aránya pont a fordítottja, mint amit a kisbalázs állít.

http://tasz.hu/magunkrol/besza..


Kiemelt támogatóink: 1. helyen Open Society, pedig a névsorban a norvég alap mögött lenne a helye...

http://tasz.hu/magunkrol/kieme..


Ha valakinek kétsége van, ezen az oldalon láthatja a TASZ forrásainak összetételét 2011-15 között. Szépen látszik, hogy költségvetésének majd 90 százaléka külföldi támogatásból érkezik. A magyar magánszemélyek aránya elenyésző.


http://tasz.hu/magunkrol/tasz-..


No de akkor ki védte volna meg Viktort 2007-ben??
Mert még ő is a TASZ segítségét kérte!
Most akkor ez hogy van? Ha védi Viktort akkor jó, ha kritizálni meri Viktort, akkor bajkeverő-szarrágó-dehumanizáló-felforgató sorosista gittegylet??

Ezt nem értem.
Segíts megvilágosodnom!!!


Adott civilek csapják be az embereket?

S a CÖF, adott médiák, origo, TV2, 888, ..., politika?

Az EchoTV képviselői? Minden esetben hitelességre, igazmondásra törekszenek, a világosság képviseletére?

Akár Bayer Zsolt lejárató, negatív indulatokat gerjesztő szándéka a Vatikán ellenében?
http://kereszteny.mandiner.hu/..

S közben a valóság,a melyről már mindenki hallgat az amortizáló oldalon? Senki nem helyesbít, senki nem gyakarol önkritikát...
Megnyílt a "vatikáni" gyorsétterem, csak nem a Vatikánban
http://szemlelek.blog.hu/2017/..

Válaszok:
hhonor | 2017. január 13. 08:12

elnézést, de ha nem törekszünk igazmondásra, ha nem törekszünk a teljes valóság bemutatására, ha adott csak érdekeket képviselünk, eldobva adott alapértékeket, ha féligazságokat közlünk, ha manipulálunk, az a hiteltelenség irányába fog vinni s az nem felfele visz.

Válaszok:
hhonor | 2017. január 13. 08:24
hhonor | 2017. január 13. 08:40

(jav.: ha csak adott érdekeket képviselünk, eldobva adott alapértékeket)

Hibás azon vonulat, hogy saját elgondolású, saját, adott érdekközpontú világot hozunk létre.

Ha ezt gondoljuk keresztény útnak, akkor nem értjük, hogy mit jelent a Jézus központúság, mit jelent a Krisztus követés útja vagyis a kereszténység. Ha nem ezen utóbbit lépjük meg gyakorlatban, magunk hiába beszélünk kereszténységről - Jézus azt tanítja, a gyümölcsei határozzák meg fát - akkor egy saját vallást fogunk létrehozni, részben a célok szentesítik az eszközöket vonulat mentén, amely saját központú vallás egyben a kereszténység ellen fog dolgozni.


s gondolkozzunk el azon is akár, kinek a neve alatt fut az EchoTv, ki finanszírozza azt s miből tudja ezt megtenni.

Válaszok:
hhonor | 2017. január 13. 08:43

ahol a történet nyilván nem egyetlen személy története, mivel a valóságos tartalom mindig a kirakat mögött helyezkedik el.


De azért ugye a kérdésemre is fogsz válaszolni???


Node az rajtad sem segített!!


Nyilvános a beszámolójuk:
http://tasz.hu/files/tasz/imce..

Ha lusta vagy elolvasni, vagy butus megérteni: a "programjaik" forrása tényleg 80-90%-ban soros-pénzből fut, ezen támogatások legnagyobb tételét (150 MFt), közvetlenül, nyíltan, deklaráltan "működésre" kapták.

Közhasznúak, meg civilek, aha.


Ezek lobbisták, nem civilek.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó