Добрый день!

Trump orosz kapcsolatait taglalja egy furcsa hírszerzési jelentés

2017. január 11. 07:25

Olyan dokumentumot tártak Donald Trump és Barack Obama elé a titkosszolgálati vezetők, mely szerint az oroszok a megválasztott amerikai elnökre nézve dehonesztáló információkkal rendelkeznek, és amely szerint a Trump-kampánycsapat kapcsolatban volt az orosz kormánnyal. A legtöbb amerikai lap óvatosan kezelte a dokumentum meg nem erősített állításait, de a Buzzfeed lehozta egyben az egészet.

Az amerikai titkosszolgálat csúcsvezetője, illetve a CIA, az FBI és az NSA igazgatója egy olyan dokumentumot ismertetett Barack Obama leköszönő elnökkel, Donald Trump megválasztott elnökkel és a Kongresszus, illetve a hírszerzési bizottságok vezetőivel, amely többek között azt állítja, hogy az orosz kormány rendelkezik egy sor Trump lejáratására alkalmas anyaggal – írja a CNN. A dokumentumot egy magánhírszerzési cégnél dolgozó volt brit hírszerző állította össze, aki jó orosz kapcsolatokkal rendelkezik, megbízói pedig eredetileg Trump republikánus ellenfelei, majd a Demokrata Párt támogatói voltak.

A dokumentum állításait egyelőre egy sajtótermék sem tudta megerősíteni, az amerikai hírszerző szervek nyomozása pedig folyamatban van. Azért mutatták be ennek kivonatolt részletét a két elnöknek, mert ellenőrizték a dokumentum összeállítóját és annak forrásait, és eléggé megbízhatónak találták ahhoz, hogy beszámoljanak eredményeikről Obamának és Trumpnak.

A New York Times arról ír, hogy a dokumentum bizonyos részletei ősz óta köröznek a politikai vezetés és az újságírók között. A múlt heti, orosz hackertámadásokkal foglalkozó jelentéshez Obama és Trump példánya esetén is csatolták a dokumentum szinopszisát: arra akarták figyelmeztetni Trumpot, hogy hírszerzési körökben ilyen értesülések köröznek róla. A szinopszisból a CNN szerint az derül ki, hogy mind Hillary Clinton, mind Donald Trump kapcsán voltak értesülései az orosz titkosszolgálatoknak, de ezek közül csak a demokrata jelöltre vonatkozó adatokat szivárogtatták ki. A rövid összefoglaló másik állítása szerint Donald Trump kampánycsapata folyamatos kapcsolatban volt az orosz kormányhoz köthető közvetítőkkel.

A Buzzfeed kevésbé óvatoskodott, egy az egyben közölte a birtokába került dokumentumot, aminek állításait megerősítés hiányában sem a New York Times, sem a CNN nem ismertette részletesen. Az oldalra felkerült harmincöt oldalas verzió lényegi megállapításai között szerepel, hogy az orosz kormány évek óta igyekezett magához csábítani Trumpot különféle ingatlanüzletekkel, aki azonban nem harapott rá erre a csalira. Van viszont a dokumentum állításai szerint olyan szexuális tartalmú, Moszkvában készült videófelvétel van az orosz titkosszolgálatok birtokában, amely rendkívül rossz színben tüntetné fel a megválasztott elnököt.

Donald Trump csapata nem reagált a megkeresésekre, maga az elnök azonban szokása szerint Twitteren közölte álláspontját: „KAMUHÍREK – TOTÁLIS POLITIKAI BOSZORKÁNYÜLDÖZÉS!” – írta.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/107868

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Régen is zajlottak ezek a csatározások az USA és Oroszország/Szovjetunió között . Napjainkban némiképpen más/fejlettebb technikai eszközökkel , de ugyanez a folyamatos harc és acsarkodás megy kettejük között , minden lehetséges politikai síkon és módszerrel .

A kérdés , hogy találnak-e olyan elemet , mely alapján elmozdítási eljárást indíthatnak ellene / lásd : Bill Clinton és Richard Nixon esete / . Lehet , hogy a demokraták erre játszanak . Viszont : Trump amúgy is kemény harcos , s teher alatt még nő is a pálma ...

Ez mennyivel komolyabb, mint az annak idején közöltek az iraki tömegpusztító fegyverekről?

A Clinton maffia a saját mocskos üzleteitől bűzlött a fehérház. Bill elnöki kegyelmet adott egy csomó bűnözőnek ahogy most az y Obama csinálja.

Az elég érdekes lenne, hogy Putyin többet tudna Trumpról, mint Obama. Sőt szégyellni kéne. Ráadásul azt is jelenti, hogy saját hazájának érdekei alapján a lenézett Putyin és csapata hatékonyabb az istenített, demokrata Obamánál és embereinél.

Hillary Clinton egy bohóc volt, hiszen egy kívülről jött emberrel szemben nem tudott megfelelő különbséggel nyerni. Sanders telán hatékonyabb lett volna. Az is érdekes, hogy a szavazáskor az elektorok közül többen pártoltak el Clinton mellől, mint Trump mellől, pedig ezt az elpártolósdit a demokraták kezdték. Nem lenne egyszerűbb ha a demokraták beismernék, hogy elrontották?

Hőmérő!
Remélem, még egy PISA tesztet már nem intéztek el.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés