Jól járnak vele

Trump: Ha Putyin kedvel, az előny és nem teher

2017. január 11. 18:39

Ha Vlagyimir Putyin kedveli, azzal csak jól jár az USA – szögezte le Donald Trump New York-i Trump-toronyban tartott sajtóértekezletén. A megválasztott amerikai elnök kijelentette: az elnökválasztási kampány alatt történt hekkertámadásokért az oroszok a felelősek, a minap közzétett hírszerzési jelentés azonban hazugság, a soha meg nem történt tények közlése pedig a náci Németországra volt jellemző.

Donald Trump megválasztott amerikai elnök úgy vélekedett szerdai sajtóértekezletén, hogy amennyiben Vlagyimir Putyin orosz elnök kedveli őt, akkor ez nem teher, hanem előny.

A New York-i Trump-toronyban tartott sajtóértekezleten, újságírói kérdésre válaszolva a megválasztott elnök hangsúlyozta: bár előny lehet, hogy Putyin állítólag kedveli őt, de még nem tudja, hogyan jön ki az orosz elnökkel. Reményét fejezte ki, hogy sikerül megtalálnia a hangot Moszkvával.

„Elhiszi bárki is, hogy Hillary Clinton keményebb lett volna Putyinnal, mint én?” –tette fel a kérdést a republikánus párti Trump egykori demokrata párti vetélytársára utalva.

A politikus leszögezte: nincs és nem is lehet üzleti ügye Oroszországgal, és nem is szeretné, ha lenne, mert ez érdekellentétekhez vezethetne. Hozzátette, hogy a hétvégén kétmilliárd dolláros ingatlanfejlesztési üzletet ajánlottak neki Dubajban, de azt is elhárította, mert elnökként minden érdekellentéttől mentesen akar tevékenykedni.

Az oroszok álltak a hekkertámadások mögött

Donald Trump úgy véli, Oroszország állt az amerikai elnökválasztási kampány idején végrehajtott számítógépes támadások mögött. A megválasztott elnök leszögezte: a Demokrata Párt vezető testületét, az Országos Bizottságot valóban számítógépes támadások érhették, de ennek oka a gyenge számítógépes védelem volt.

A Republikánus Párt számítógépes rendszerébe viszont nem tudtak behatolni a hekkerek, az ezzel kapcsolatos hírek álhírek - állapította meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy ő például a hekkertámadások nyomán tudta meg, hogy Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje előre megkapta az elnökjelölti viták kérdéseit.

A hamis jelentést közzétevőknek számolniuk kell a következményekkel

Számolnia kell a következményekkel a Buzzfeednek, amiért nyilvánosságra hozta az állítólagos hírszerzési jelentést – hangoztatta Donald Trump, azonban nem fejtette ki bővebben, hogy eljárást indít-e a Buzzfeed ellen vagy sem.

A politikus csupán annyit mondott: néhány médium hamis híreket közöl, néhány pedig részt vesz a sajtóértekezletén. Kitartott amellett, hogy a soha meg nem történt tények közlése számára a náci Németországot idézi.

Több amerikai médium is közzétette helyi idő szerint kedden azt az először a Buzzfeeden megjelent 35 oldalas állítólagos hírszerzési jelentést, amelynek lényege, hogy Oroszország Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.

Trump fiainak adja át a vállalatbirodalmát

A politikus tudatta, hogy továbbra sem hozza nyilvánosságra adóbevallását, mert még auditálás alatt áll, s hozzátette: az ő adóbevallása egyedül az újságírókat érdekli.

Trump ezt követően közölte, hogy vállalatbirodalmát teljes egészében a két fia veszi át, akikkel a későbbiekben nem is konzultál majd üzleti ügyekről. Ám ha rosszul végzik a munkájukat, „ki lesznek rúgva” – tette hozzá.

Ezután ügyvédnője részletesen felolvasta, hogy Donald Trunmp az eddigi valamennyi üzleti érdekeltségét már elhelyezte, vagy elhelyezi majd egy erre a célra létrehozott vagyonkezelőben.

Az ügyvédnő leszögezte: a megválasztott elnök nem akarja, hogy bárki is azt gondolja, az elnökséget a saját hasznára akarná kamatoztatni. Hozzátette: Trump elnöksége idején a fiai irányítása alatt álló cégek nem kötnek majd külföldi üzleteket.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/107895

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az meg mit jelent, hogy kedvel?
netán lesz majd nukleáris leszerelés?

A CNN és Buzzfeed beleszaladtak egy méretes pofonba.

Teljesen meghülyült, egyoldalú álhírgyártó médiumok.

Vannak, akik jó politikának tartanák Oroszország tönkretételét Európa nyugati felének egyidejű ellehetetlenítésével. Ha Trump eláll ettől, fellélegezhetünk.

te az ilyen teátrális rögtönzéseknek bedőlsz..?

Még nem a harmadik évezredben vagyunk.
Nem egyszerű lebontani a cuki és liberális "építményeket".

„Elhiszi bárki is, hogy Hillary Clinton keményebb lett volna Putyinnal, mint én?”

Hillary Clinton titkos anyagokat tárolt a gépén és összekeverte a magán ügyeit az államügyekkel. Csak az nem törte fel a szerverét aki nem akarta. A magán üzleteléséről már nem is beszélve. A vezetése alatt a külügy egy kp volt.

akkor lehet, nála is arra kell figyelni, amit tesz, nem pedig amit mond...

Trump tanulhatna a DK szóvivőjétől

Az október 23-i ellenzéki tüntetésen történtek kapcsán készített riportban a TV2 megkérdezte Gréczy Zsoltot, mit gondol arról, hogy egyes vélemények szerint a DK hekkelte meg az ellenzéki demonstrációt. A DK szóvivője úgy reagált: „Dehogy hekkelte. A hekk az egy balatoni hal”.

igaza van

Ezt a csillagokból olvastad? Eddig nem is mondtad, hogy asztrológiával foglalkozol.

Remélem én is, hogy nem lesz olyan, mint Barack.

Amit Oroszorszag tett az mind valasz volt obamaek valami hulyesegere. Ha tehat ez szembemegy az usa erdekeivel ugy talan hagyjanak fel a faszkodasokkal es megszunnek a valaszlepesek.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés