Open Society Foundations

„Tovább folytatjuk!” – Soros alapítványa reagált Németh Szilárd nyilatkozatára

2017. január 11. 12:59

Christopher Stone, a Soros György által alapított Nyitott Társadalom Alapítványok elnöke nyilatkozatban reagált Németh Szilárd kijelentéseire. Stone azt ígérte, hogy tovább folytatják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a kormány ellenzi a küldetésüket. A szervezet vezetője felhívta arra a figyelmet, hogy az alapítványok a kommunizmus alatt is nyújtottak támogatásokat, többek között Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjas volt. Hangsúlyozta, hogy vörösiszap-katasztrófát követően 1 millió dollárt adományoztak Magyarországnak és jelenleg is támogatnak civileket. Németh Szilárd korábban azt mondta, hogy el kell takarítani a „Soros-birodalom álciviljeit”.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat – közölte Christopher Stone, a szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.

Magyarországon és szerte a világban is minden eddiginél jobban összepontosítunk arra, hogy helyi csoportokkal dolgozva erősítsük a demokratikus gyakorlatot, jogokat és igazságosságot – írta Stone angol nyelvű közleményében.

Németh Szilárd nyilatkozata nagy visszhangot keltett  

Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét keddi sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről. Németh ekkor úgy nyilatkozott a „Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy „a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött”. 

Novemberben mi is megpróbáltuk kideríteni, hogy a képviselők szerint ki mögött áll Soros György. Akkor nem tudtunk fideszes képviselőt megszólaltatni az ügyben, a KDNP-s Hoffmann Rózsa is csak annyit mondott, hogy nem lát be Soros háta elé.  

Német Szilárd azonban most tiszta vizet öntött a pohárba: „Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” Donald Trump amerikai elnökké választásával – mondta az említett sajtótájékoztatón. A fideszes képviselő nyilatkozata nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban is, a Human Rights Watch aggodalmát fejezte ki a napi hírösszefoglalójában.

Open Society: Tovább folytatjuk!

Az Open Society elnöke emlékeztetett arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok az elmúlt három évtizedben „elképesztően széles körben” nyújtottak támogatásokat: a kommunizmus időszaka alatt fénymásolókkal segítették információhoz jutni az embereket, az 1990-es években internet programot valósítottak meg magyar iskolákban, több mint 3 millió dollárral (882 millió forinttal) támogatták az iskolás gyerekek étkeztetését, ultrahangos készülékekkel segítették a magyar kórházakat, és több mint háromezer ösztöndíjat biztosítottak magyar diákoknak, köztük a jelenlegi kormányfőnek.

Emellett – folytatja a közlemény – a szervezet 2010-ben, a vörösiszap-katasztrófát követően 1 millió dollárt adott a veszélyes anyag eltávolítására. 

Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok több mint 60 magyar civil szervezetet támogatnak, amelyek olyan ügyeket segítenek, mint a független újságírás, a civil részvétel, valamint a korrupció és a diszkrimináció elleni küzdelem – áll a közleményben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/107881

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"többek között Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjas volt"

Ez mondjuk egy komoly érv az eltávolításra.

Open Society: tovább folytatjuk!

Ahogy gondolják. De azt hiszem, azt nem árt tudniuk, hogy ezzel hozzájárulnak ahhoz, amit legkevésbé szeretnének: a "rezsim" fennmaradásához.

Válaszok:

Szerintem de. Sikerült elérniük, hogy a "civil" kifejezés sokaknál szitokszóvá váljék, így hiteltelenítve sok jobb sorsra érdemes civil aktivitást is.

Sikerült elérniük, hogy legyen egy mindig előhúzható krampusz, a Soros, akivel lehet rémisztgetni és fenyegetni az arra fogékonyakat.

Sikerült elérniük, hogy senki ne higgyen a civil szervezetek "függetlenségében", hiszen aktív és nyílt politizálást, hadviselést folytatnak a kormány ellen.

Nem Soros, hanem a magyar szavazók, akiknek hátán fát is lehet vágni, járulnak hozzá Orbán hatalmához. Többek között te is. Mert erre van igényed. A jó apuci képzetére. Soros csak egy kis segítség a komfortérzetedhze, mert kell az ellenség, anélkül nem az igazi. De anélkül is Orbánra szavaznál, és ha százával sorakoznának az értelmes jelöltek, akkor is így tennél. Mert hívőnek lenni más. Igaz, Vendelin bartáom?

Válaszok:

:D

Remélem stílusparódia.

Ez hit kérdése akkor nálad. Azzal nem tudok, nem akarok és nem is érdemes vitatkozni.

Válaszok:

Amíg a hazaárulás legitim műfaj lehet Magyarországon, miért ne folytatnák?

sassy smoggernek a disznóólban a helye.

Kedves outsider!

Nem tudok egyebet írni, mint amit már egy kommenttársnak már megírtam. Bocsánat, hogy ismétlem magam, de idemásolom:

Sikerült elérniük, hogy a "civil" kifejezés sokaknál szitokszóvá váljék, így hiteltelenítve sok jobb sorsra érdemes civil aktivitást is.

Sikerült elérniük (tudniillik Soroséknak), hogy legyen egy mindig előhúzható krampusz, a Soros, akivel lehet rémisztgetni és fenyegetni az arra fogékonyakat.

Sikerült elérniük, hogy senki ne higgyen a civil szervezetek "függetlenségében", hiszen aktív és nyílt politizálást, hadviselést folytatnak a kormány ellen.

De azért Soros pénze nem volt olyan rossz...

Kedves Blasio23!

Nem szívesen keserítelek el, de ezt nem a Fidesz mondja, hanem csak én. Egyszerű személyes véleményem ez.

Pont a kommunikációja szuper. Minden más szar.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés