Még a szocialista EP-képviselő is tiltakozik az uniós büntetés ellen

2012. február 21. 19:17

Tabajdi Csaba szerint a magyar népet büntető intézkedések igazságtalanok volnának. Az MSZP EP-delegációjának vezetője nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy az országnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztése unióellenes egységfrontot alakíthat ki a magyarok körében.

Nyilatkozatban tiltakozott Tabajdi Csaba az ellen, hogy az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztését tervezi; az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője szerint „a magyar társadalomban unióellenes egységfront alakulhatna ki”.
 
Az MSZP-s politikus elmondta: Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez és Andor Lászlóhoz, az Európai Bizottság magyar tagjához fordult az ügyben. „Arra kérem Martin Schulzot és Andor Lászlót, vesse latba befolyását, hogy a Bizottság vegye figyelembe az EP múlt heti állásfoglalását, és azonnal álljon el a szándékától. Az Orbán-kormányt lehet bírálni, de elfogadhatatlan a magyar népet büntetni” - olvasható Tabajdi nyilatkozatában.
    
„Méltánytalan, rossz politikai döntésnek tartjuk már magát a felvetést is, ami igazságtalan a magyar állampolgárokkal szemben. Ez a döntés nem az Orbán-kormányt, hanem a magyar önkormányzatokat, a magyar embereket, a magyar vállalkozókat büntetné” - hangsúlyozta Tabajdi az EB szóvivőjének azon bejelentésére reagálva, hogy az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény a túlzottdeficit-eljárás keretében függesztené fel a kohéziós támogatásokat.
 
(Fotó: MTI)
A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/33343